Förändring Framåt Tillsammans

Senaste nytt

Mar
07

Min första debatt

Publicerad av Paula den 7 mars, 2011 kl. 02:02

I mars 2011 representerade jag för första gången Sverigedemokraterna i en debatt utanför fullmäktigesalen. Inför internationella kvinnodagen bjöds alla partier med plats i Uppsala kommunfullmäktige in att delta i en paneldebatt om (de påstådda) löneskillnaderna mellan kvinnor och män anställda av kommunen. Det var inte den mest tacksamma arenan eller publiken, men varje chans att påpeka det orättvisa med kvotering och felaktigheter i statistik som framställer kvinnor som offer är en chans värd att ta.

SD-Uppland beskrev debatten på följande sätt:

Paula Bieler (SD) i lönedebatt i Uppsala

På söndagseftermiddagen den 6 mars, två dagar före internationella kvinnodagen den 8 mars, inbjöd Uppsala kvinnojour samtliga åtta politiska partier som finns representerade i Uppsala kommunfullmäktige till en paneldebatt.

Debatten ägde rum på Clarion Hotel Gillet i centrala Uppsala och hade rubriken ”Jämlika löner – utopi eller verklighet i Uppsala?”.

Från Sverigedemokraterna deltog Paula Bieler, som är andra ersättare i Uppsala kommunfullmäktige och första ersättare i landstingsfullmäktige i Uppsala län sedan valet 2010. Paula Bieler är även politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Landstinget i Uppsala län och vice ordförande i SDU Uppsala.

Den trekvart långa debatten kom att handla om huruvida osakliga löneskillnader mellan könen de facto föreligger samt vad detta i så fall beror på och hur man kan åtgärda det. Paula Bieler poängterade bland annat att Sverigedemokraterna starkt vänder sig emot könskvotering men samtidigt vill se lika lön för likvärdigt arbete.

Från övriga partier deltog följande företrädare: Ilona Szatmari Waldau (V), Marlene Burwick (S), Maria Gardfjell (MP), Ulla Johansson (KD), Cecilia Bernsten (C), Cecilia Hamenius (FP) och Christopher Lagerqvist (M). På plats var även fem sverigedemokrater i publiken.

Paula Bieler (SD) i debatt. Foto: Privat.

Kommentera

  1.  

    |