Förändring Framåt Tillsammans

Senaste nytt

Jul
22

En av historiens mörka dagar

Publicerad av Paula den 22 juli, 2014 kl. 15:20

Det finns vissa dagar som etsar sig fast i minnet. Flera år senare kan du fortfarande berätta var du var, vad du gjorde, hur du reagerade. Den 22 juli 2011 är en sådan dag. Jag minns i och för sig inte hur många timmar jag satt i soffan hemma, orörlig, stirrandes på nyhetssändningarna på TV:n. Men jag minns att jag satt där. Jag minns oron, klumpen i magen, känslan av overklighet, sorgen.

Jag minns också att jag tidigt tänkte att det här var något nytt, det var inte ett terrordåd som följde den dramaturgi vi var vana vid. Jag minns frustrationen över spekulationer och ilskan mot de som tidigt ville använda en tragisk händelse i det politiska spelet.

Själv skrev jag ett blogginlägg som än idag är opublicerat. Det går helt enkelt inte att skriva om det hela utan att det på något sätt känns fel. Vissa händelser ska man helt enkelt bara sörja och fördöma. Lova att de inte tillåts bygga upp en rädsla att stå för det man tror på. Lova att våld – och än värre regelrätta mord – aldrig accepteras, att hat aldrig får mötas med mer hat och att öppenhet samt kärlek till din nästa är vad vi alla bör sträva efter.

Jag gick på en lokal minnesceremoni. Jag tände ett ljus, jag stod som en i massan bland andra och lät mina tankar gå till offren, deras familjer, deras vänner. Och det gör jag idag också. Tänder ett ljus och minns det som aldrig kan glömmas. Vila i frid.

 

Kommentera

  1.  

    |