Förändring Framåt Tillsammans

Om mig

Det här är jagPressbild april 2014

Jag är 26 år gammal och bor tillsammans med sambo och två katter i anrika Uppsala. Mina första sju levnadsår spenderades i Västerås, men lagom till skolstart flyttade min familj till Täby, norr om Stockholm. Våren 2006 avslutade jag naturvetarprogrammet på gymnasiet och bestämde mig för att istället för ett sabbatsår fyllt med resor läsa fria kurser på Stockholms universitet under ett år, och valde lingvistik och språk som mina ämnen. Hösten 2007 flyttade jag till Uppsala för att börja plugga ”på riktigt”, till civilingenjör inom bioteknik.

Men livet blir inte alltid som man tänkt sig, efter drygt års velande inklusive ett halvårs eftertanke i Paris stod det klart för mig att jag var mer teoretiskt lagd och jag bestämde mig för att renodla mina studier till matematik och så småningom komplettera upp till mattelärare.  Knappt hade jag hunnit börja på lärarprogrammet förrän jag blev erbjuden jobb som politisk sekreterare åt Mattias Karlsson, ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. I juni 2013 bytte jag åter bana, och idag är jag chefredaktör för partiets medlemstidning, SD-kuriren.

Aktiv inom den sverigedemokratiska rörelsen har jag varit sedan hösten 2009, även om jag delat partiets åsikter och värderingar bra mycket längre än så, utan att vara medveten om det. Sedan våren 2012 sitter jag i kvinnoförbundets styrelse och under Landsdagarna 2013 valdes jag även in som ledamot i partistyrelsen. I april 2014 tog jag också över rollen som partiets jämställdhetspolitiska talesperson. Idag är jag riksdagsledamot, sitter i Arbetsmarknadsutskottet och ansvarar för ytterligare tre ämnesområden: integrations/assimilationspolitik, familjepolitik och minoritetsfrågor.

Utanför politiken då? Mitt enda formella engagemang utanför politiken (hittills) är inom försvarsmakten. Jag är nämligen Lotta och har det senaste halvåret utbildat mig till stabsassistent, vilket jag hoppas kommer leda till ett avtal med hemvärnet. I övrigt älskar jag att möta nya perspektiv – såväl via personliga möten som texter och bilder av olika slag och form. Jag jagar vetenskap såväl som konst, och ser skönhet i det mesta. Ibland skapar jag själv, även om tiden nu knappt räcker till.

Såväl privat som inom mitt politiska arbete drivs jag av en stark övertygelse om att kunskap och förståelse aldrig kan vara fel, att en idé ska leva på sin egen styrka och inte andras svaghet samt att respekt och öppenhet når längre än provokation och polarisering.

Kommentera

One Response to Om mig

  1.  

    |

  2. Pingback: Paula Bieler